Öğrenme yönetim sistemi, asenkron (farklı zamanlı) veya harmanlanmış eğitimde, öğrenenlerin ders seçimi ve derse kaydolmasına, içeriklerin sunulmasına, ölçme ve değerlendirme yapılmasına, kullanıcı bilgilerinin izlenip raporlanmasına olanak sağlayan bir yönetim yazılımıdır.
Bu yazılım sayesinde öğrencilerin, personelin eğitimlere ilgisi takip edilir, testlerden aldığı puanlara göre performansları izlenir.
Ülkemizde daha çok Eğitim Yönetim Sistemi olarak kullanılmaktadır.
Daha geniş bir anlatımla ÖYS’nin işlevleri şu şekilde listelenebilir:
- e-Öğrenme içeriklerini kullanıcıya sunar,
- Kayıt işlemlerini yürütür,
- Kullanıcılar ve eğitmenler arasında iletişim ve etkileşimi sağlar,
- Ölçme ve değerlendirme yapar,
- Kullanıcı eğitim bilgilerini takip eder,
- Raporlar oluşturur.
- Tüm bu işler sayesinde iş gücünden, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlar.
Bir kurum için doğru ÖYS tanımı ise, kurumun gereksinimlerine yanıt verebilen Öğrenme Yönetim Sistemi olacaktır.
ÖYS yazılımları e-öğrenme projesinin omurgasını oluşturdukları için kurumlar için son derece hayati bir öneme sahiptir. Bununla birlikte ÖYS yazılımları, giderek uzaktan eğitim portalleri haline dönüşmektedir. Bu durum, ÖYS ile birlikte yepyeni yazılımların üretimini ve kullanımını yaygınlaştırmaktadır. Bu yazılımlar:
- ÖYS Sınıf Yazılımları,
- Sosyal etkileşim ve ortak çalışma araçları (giderek standart ÖYS özellikleri haline gelmektedir.),
- İçerik (eğitsel yazılım) üretim, sunum ve yönetim yazılımları,
- Oldukça karmaşık ölçme ve değerlendirme yazılımları (ÖYS için standart özelliklerdir.),
- Çevrimdışı (Offline) içerik yönetim yazılımları.
- Çevrimdışı ölçme ve değerlendirme yazılımları (gizlilik ilkeleri dahilinde) olarak özetlenebilir.
Asenkron Öğrenme Nedir?
Bu öğrenme metodunda, bilgi önceden üretilip depolanır; daha sonra öğrenci-katılımcı istediği zaman ve istediği yerden, dilediği kadar çok tekrarda bu bilgiye erişebilir. Bu modelde bilgi, dijital ortamlarda dinamik olarak sürekli yenilenir; öğrenci sayfaları ziyaret ettiğinde izlenir ve konu ile ilgili öğretici sorular yöneltilerek otomatik raporlar oluşturulur.
Bu modelde eğitsel bilginin hazırlanıp dijital ortamına aktarılması iki şekilde olabilir:
- Çeşitli yazılım araçları kullanılarak ders içeriklerinin bilgisayar ortamına aktarılması,
- Anlatılmakta olan bir dersin, kamera, mikrofon gibi cihazlarla bilgisayar ortamına alınması.
Asenkron öğrenme/eğitim yönteminin vazgeçilmez unsurlarından biri de Eğitim Yönetim Sistemleri’dir (LMS).
DNA AKADEMİ (LMS) Nedir?
Bilgi Kurdu DNA AKADEMİ (LMS) Öğrenme Yönetim Sistemi, kurumların personel, acente ve bayilerinin çeşitli konulardaki bilgi düzeylerini ölçen, gerek e-öğrenme ve gerekse sınıf içi eğitimler için eğitsel ihtiyaçların tespit edilmesine yardımcı olan, online test, anket & eğitim içeriklerini internet üzerinden sunan, e-öğrenme ve sınıf eğitimleri planlamasını yapan internet tabanlı bir ölçme-değerlendirme, eğitim & analiz yazılımıdır.
DNA AKADEMİ (LMS) Kimler İçin İdeal Bir Çözümdür?
500 kişinin üzerinde çalışanı olan, e-öğrenme ve ölçme-değerlendirme etkinliklerinin yanı sıra sınıf eğitimlerini planlamak, maliyet takibi yapmak, talep yönetimi gerçekleştirerek detaylı raporlar üretmek, kurum içi veya dışı anketler gerçekleştirmek isteyen firmalar için ideal bir çözümdür.
DNA AKADEMİ (LMS)’ye Nasıl Sahip Olunur?
DNA AKADEMİ LMS çözümleri kiralama veya satın alma modeliyle kullanılabiliyor. İster aylık, ister 12 aylık kiralayabilir, ya da bir kerelik kurulum ücreti ödeyip satın alabilirsiniz.
DNA AKADEMİ (LMS)’nin Temel Özellikleri Nelerdir?
Kurumlar, DNA AKADEMİ (LMS) ile personel, acente ve bayilerin çeşitli konulardaki bilgi düzeylerini ölçebilir, eğitsel ihtiyaçlarını tespit edebilir, eğitim içeriklerini internet üzerinden sunabilirler.
Sınıfiçi eğitimler de dahil kaynak yönetimi yapabilir, iç ve dış müşterilerinin farklı konulardaki görüş ve bilgilerine başvuracakları anketler düzenleyebilirler.
Sadece 30 saniye içinde, parametrik raporlama aracı ile farklı bilgilerin yer aldığı raporları tasarlayıp Excel dosyaları olarak çıktılarını alabilirler.
Comments are closed.